L.A. EDWARDS – PIE TOWN

Artiest info
Website
facebook
Label: Bitchin’ Music Group / Mars Worldwide

Luke Andrew Edwards is de frontman, singer-songwriter en multi-instrumentalist van de in 2015 opgerichte Californische formatie ‘L.A. Edwards’, dat we wel degelijk als een groep dienen te beschouwen en niet als een soloproject. De samenstelling van deze groep bestaat uit Luke Edwards die zingt en op gitaar, lap steel, mandoline, sitar en synthesizers speelt, plus zijn broers Jesse Edwards (gitaar, basgitaar, piano en syjnthesizers) en Harrison Edwards (drums en percussie). Verder maken ook Daniel Walker op keyboards, mellotron, orgel en synthesizers en Hunter Rath op drum machines, cello en samples programmeur deel uit van deze rockgroep uit Carlsbad, Californië.

In 2015 debuteerde L.A. Edwards met de release van de zelf opgenomen EP “Secrets We’ll Never Know”, gevolgd door het studioalbum “True Blue” dat in 2018 op de platenmarkt verscheen. Daarna bracht de groep nog twee conceptalbums uit onder de titel “Blessings From Home Vol.1” en “Blessings From Home Vol.2” waarop enkele leden van ‘Tom Petty And The Heartbreakers’ meespeelden. Vorig jaar verscheen hun vierde studioalbum “Out Of The Heart Of Darkness”, de voorloper van het begin juli verschijnende nieuwe album “Pie Town”.

‘L.A. Edwards’ kon veelvuldig touren om hun platen te promoten als voorprogramma bij concerten van o.a. ‘Beach Boys’, ‘Jefferson Starship’, ‘The White Buffalo’, ‘Rival Sons’ en Lucinda Williams. De twaalf tracks op het nieuwe album “Pie Town” werden opgenomen in de ‘Road End Studio’ in Seattle, Washington met Hunter Rath als opname-ingenieur en met Luke Edwards zelf als producer. De nummers werden opgebouwd rond catchy riffs en neigen meestal naar een rock- en popsound met vaak een betekenisvolle songtekst.

‘Pie Town’ is het piepkleine dorpje in de Californische woestijn waar Luke Edwards geboren werd en zijn kindertijd als tweede van zeven kinderen in een diepreligieus gezin doorbracht. Momenteel woont hij echter in Seattle waar deze plaat ook werd opgenomen en de andere bandleden wonen allemaal in Nashville, Tennessee. De invloeden van Californische muzikanten als Tom Petty en Jackson Browne klinken nu nog altijd door in de liedjes die Luke voor ‘L.A. Edwards’ componeert. Luister ter illustratie hiervan maar eens naar de twee songs uit “Pie Town” die we selecteerden voor de video’s bij deze recensie. Eerst hoort en ziet u de rocksong “Comin’ Around” waarmee het album wordt afgesloten en daarna brengt de band een ‘live in studio’ opgenomen versie van de zachtjes rockende single “Good Luck”, de tweede laatste track op deze plaat.

U zag hierboven bij de voorstelling van de groepsleden al dat er heel wat op synthesizers gespeeld wordt door ‘L.A. Edwards’ en dat blijkt al meteen bij het horen van de eerste track “Don’t Know Better”, een catchy rocknummer met stevige drumbeats die later ook opduiken in de songs “I Won’t” en “Gone 4U”. Hitgevoelig werk wordt ons aangeboden in nummers als “Little Sunshine”, de melodieuze rockballads “El Camino” en “Just Forget It” en in de liefdesliedjes “For You” en “Angel Wait” of het theatrale en melancholische “Can You See Me?”.

Tot slot willen we toch ook nog even het goede nieuws vermelden dat ‘L.A. Edwards’ begin juli 2024 naar Nederland zal afzakken voor twee concerten waar ze hun nieuwe plaat die op 5 juli officieel verschijnt zullen komen voorstellen. Maar ongetwijfeld zullen ze ook nog gretig teruggrijpen naar de beste songs uit hun vorige albums. Zomaar een aanrader van ons voor een gezellig avondje uit.

(valsam)